Sport

16 vjeçe në Superligë, në Zvicër po rriten edhe hendbolliste për Kosovën

16 vjeçe në Superligë, në Zvicër po rriten edhe hendbolliste për Kosovën
 

Lorena Nikolla ishte njëra prej lojtareve të përfshira në skuadrën e Kreuzlingenit për ndeshjen e së shtunës ndaj LK Zug. Ndeshjen e fitoi Zugi me rezultatin 26:19, por përfshirja e Nikollës te skuadra HSC Kreuzlingen vlerësohet një fitore e vogël për përfaqësueset e Kosovës në hendboll.

Lorena Nikolla është vetëm 16-vjeçare dhe ka shtetësi të Kosovës. Është e lindur në Zvicër dhe po vlerësohet lart te skuadra e elitës helvetike, Kreuzlingen. Natyrisht me përfshirjen në ekipin e të rriturave ajo pritet të jetë kandidate edhe për përfaqësuesen e Kosovës në hendboll. Jo shumë lojtare me rrënjë nga Kosova bëjnë karrierë në nivele superiore në vendet evropiane. Numri i lojtareve me pasaportë të Kosovës në skuadra elitare të Evropës është edhe më i vogël.