Sport

Trajnerët nga Turqia po i zëvendësojnë në basketbollin kosovar trajnerët nga rajoni

Trajnerët nga Turqia po i zëvendësojnë në basketbollin kosovar trajnerët nga rajoni
Serhat Sehit

Si asnjëherë më parë, tri skuadra të Superligës do të drejtohen nga trajnerë turq në të njëjtën kohë. Basketbolli në Turqi vlerësohet mjaft i zhvilluar, por gjendja në basketbollin kosovar nuk pritet të ndryshojë shumë me ardhjen e tyre. Trajnerë të huaj vijnë e shkojnë, por sfidë mbetet nxjerrja e lojtarëve të rinj. Dhe trajnerët e huaj ishin pak të angazhuar në këtë drejtim deri më tani. Kjo e ka sjellë situatën që skuadrat të varen shumë nga lojtarët e huaj dhe që emrat e lojtarëve vendorë të ndryshojnë fare pak. Yll Kaçaniku vlerëson se basketbolli kosovar do të përfitojë nga ardhja e trajnerëve nga Turqia, ndërsa për punën me të rinj përgjegjës i bën vetëm klubet

 

Si asnjëherë më parë, tri skuadra të Superligës do të drejtohen nga trajnerë turq në të njëjtën kohë. Basketbolli në Turqi vlerësohet mjaft i zhvilluar, por gjendja në basketbollin kosovar nuk pritet të ndryshojë shumë me ardhjen e tyre. Trajnerë të huaj vijnë e shkojnë, por sfidë mbetet nxjerrja e lojtarëve të rinj. Dhe trajnerët e huaj ishin pak të angazhuar në këtë drejtim deri më tani. Kjo e ka sjellë situatën që skuadrat të varen shumë nga lojtarët e huaj dhe që emrat e lojtarëve vendorë të ndryshojnë fare pak. Yll Kaçaniku vlerëson se basketbolli kosovar do të përfitojë nga ardhja e trajnerëve nga Turqia, ndërsa për punën me të rinj përgjegjës i bën vetëm klubet

Shemsettin Bash i gëzohet faktit se në Superligën e Kosovës në basketboll nuk do të jetë trajneri i vetëm nga Turqia. Bash të dielën është emëruar trajner i Pejës. Më herët trajner turq emëruan edhe Golden Eagle Ylli dhe Trepça.