Sport

Rezultatet e vitit 2019 pritet të merren për bazë për kategorizim

Rezultatet e vitit 2019 pritet të merren për bazë për kategorizim
Foto: Driton Paqarada/KOHA
 

Federata e Xhudos e Kosovës pritet të jetë sërish e para me pikë të fituara në kategorizimin e sporteve, sportistëve dhe trajnerëve për vitin 2021. Kjo, për shkak se Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit (MKRS) në koordinim me Komitetin Olimpik të Kosovës (KOK) pritet t’i marrin për bazë rezultatet e vitit 2019, meqë 2020-a vlerësohet si vit i dështuar, jo vetëm në Kosovë, por në gjithë botën.

Shkaku i pandemisë së koronavirusit, shumë federata nuk kanë marrë pjesë në ngjarje të mëdha, siç janë kampionate evropiane dhe botërore. Në fakt, është shtyrë edhe ngjarja më e madhe në sport – Olimpiada. Shumë federata dhe sportistë nuk kanë mbajtur gara as në nivel vendi e as ndërkombëtar.