Sport

Prej transferimit të Sarandës do të përfitojë i gjithë basketbolli i femrave

Prej transferimit të Sarandës do të përfitojë i gjithë basketbolli i femrave
 

Të premten shkëlqeu me 29 pikë, 31 kërcime, pesë asistime e shtatë bllokada. Të martën bëri hapin që nuk e ka bërë asnjë basketbolliste kosovare deri më tani.

Saranda Daci po vendos standard të ri sa i takon basketbollit të femrave në vend. Ajo të martën është transferuar te skuadra Slovanka MB, që garon në Superligën e Çekisë. Superliga çeke vlerësohet e nivelit dukshëm më të lartë se Superliga e Kosovës. Dhe Saranda është e para basketbolliste që nga Kosova transferohet në nivel senior në ndonjë ligë evropiane. Ka pasur lëvizje të lojtareve për në SHBA dhe në klube evropiane, por në kategori të reja. Por jo edhe transferim si ky i Sarandës, në ekipin senior të ndonjë klubi nga liga evropiane.