Sport

16-vjeçarja, portiere e përfaqësueses së Kosovës

Aleyna Agalar ka vetëm katër vjet që ka nisur të merret me futboll – si 12-vjeçare. Por 16-vjeçarja ka bërë ngritje të madhe në karrierë. Ajo është ftuar nga përfaqësuesja A e Kosovës për dy ndeshje të rëndësishme për kualifikim në kampionatin Evropian të vitit 2021, atë kundër Turqisë dhe gjigantes së futbollit botëror, nënkampiones së Botës dhe kampiones së Evropës, Holandës.

 

Aleyna Agalar ka vetëm katër vjet që ka nisur të merret me futboll – si 12-vjeçare. Por 16-vjeçarja ka bërë ngritje të madhe në karrierë. Ajo është ftuar nga përfaqësuesja A e Kosovës për dy ndeshje të rëndësishme për kualifikim në kampionatin Evropian të vitit 2021, atë kundër Turqisë dhe gjigantes së futbollit botëror, nënkampiones së Botës dhe kampiones së Evropës, Holandës.

Përzgjedhësja e “Dardaneve”, Afërdia Fazlija, e ka arsyetuar ftesën për grumbullim. Ajo insiston se Agalar është shpresë e futbollit kosovar.