Sport

Maratonistja që dëshiron t’i përdorë Lojërat Olimpike për t’i treguar botës rreth Libanit

Maratonistja që dëshiron t’i përdorë Lojërat Olimpike për t’i treguar botës rreth Libanit

Chirine Njeim që ka përfaqësuar Libanin katër herë në Lojërat Olimpike ishte duke biseduar në telefon me nënën e saj që ishte në Bejrut kur shpërthyen 2.750 tonë metrikë nitrat amoni. 

Brenda sekondave, nëna e saj e lëshoi telefonin, ndërsa përpiqej të sigurohej që pjesa tjetër e familjes së tyre ishte në rregull. Shpërthimi i datës 4 gusht ishte i paparë në përmasa, duke shkatërruar portin e Bejrutit dhe rezervën strategjike të grurit në Liban. Mbi 180 njerëz mbetën të vdekur, më shumë se 6.500 u plagosën dhe 300,000 të tjerë mbetën të pastrehë, transmeton KOHA.