Sport

Kuba, vendi që nuk e njeh yllin e vet në Premier League

Kuba, vendi që nuk e njeh yllin e vet në Premier League

Është një mëngjes i zakonshëm i ditës së shtunë në Kubën qendrore, dhe në qytetin e përgjumur të Moronit, ku shoferët e taksive me motoçikleta kërkojnë hijen, një nënë me një fytyrë të butë ulet pranë sheshit kryesor me telefon në dorë.

Në njërin prej shteteve të fundit komuniste në botë, ku qasja në internet është skematike dhe e kufizuar, zonat me “WiFi” janë të dyfishuara nga banorët. Gruaja, pasi kishte futur fjalëkalimin 12-shifror në pjesën e pasme të kartës së saj të internetit që kushton një dollar, regjistrohet dhe e hap faqen e lajmeve në “Google” për ta shtypur emrin: “Onel Hernandez”, shkruan BBC.