Sport

Mayweather ofron të mbulojë koston e funeralit të George Floydit

Mayweather ofron të mbulojë koston e funeralit të George Floydit

Legjenda e boksit Floyd Mayweather ka ofruar të mbulojë koston e funeralit të George Floydit, afro-amerikanin 46-vjeçar që vdiq gjatë në paraburgim të policisë së Minneapolisit. Vdekja e Floydit shkaku i dhunës së policisë ka nxitur protesta në gjithë SHBA-në.

Kompania Mayweather Productions, e kampionit të boksit në pesë kategori të ndryshme, ka konfirmuar në Twitter se i ka bërë një ofertë familjes së Floydit, dhe në disa mediume lokale është raportuar se familja e ka pranuar këtë.

Polici Derek Chauvin, 44-vjeçari që kishte shkelur në qafën e Floydit me gjurin e tij për tetë minuta, është arrestuar me akuzë për vrasje. Tre policiët tjerë që janë përfshirë në arrestimin nuk janë akuzuar.