Sport

Ekspertët ngjallin dyshime nëse mund të zhvillohen Lojërat Olimpike verën e ardhshme

Ekspertët ngjallin dyshime nëse mund të zhvillohen Lojërat Olimpike verën e ardhshme

Organizimi i Lojërave Olimpike në Tokio, në korrik të vitit të ardhshëm, do të ishte shumë i rrezikshëm, ku do të kërkohej fleksibilitet nga organizatorët, veçanërisht nëse nuk del ndonjë vaksinë kundër koronavirusit të ri deri atëherë, thonë ekspertët mjekësorë, transmeton agjencia Reuters.

Japonia dhe Komiteti Olimpik Ndërkombëtar (IOC) morën vendim të paprecedentë muajin e kaluar për t’i shtyrë për një vit Lojërat Olimpike, ndërsa bota po lufton me virusin nga i cili janë infektuar rreth 2.5 milionë persona dhe kanë humbur jetën mbi 160 mijë.