Sport

Sharapova, garuesja e përkryer me trashëgimi të komplikuar

Sharapova, garuesja e përkryer me trashëgimi të komplikuar
 

Ishte ashpërsia mendore e Maria Sharapovas që e veçoi atë prej shumicës së bashkëmoshatareve të saj. Mund të ketë pasur të tjera që ishin më shumë të talentuara, teniste që kanë bërë lëvizje me elegante në fushë, por asnjëra nuk mund të përputhej me shpirtin garues të Sharapovas. Me një fjalë, Sharapova ishte garuesja e përkryer.

Por në moshën 32-vjeçare, njëra prej sportisteve më të njohura të shekullit u detyrua të tërhiqej nga karriera e shkëlqyeshme. Ajo më nuk ishte më e mira në botë dhe më e rëndësishmja, ajo nuk mund të duronte më dhimbjen që iu bë një shoqëruese e vazhdueshme, veçanërisht në dy vjetët e fundit. Lëndimet me të cilat ishte përballur shumë që prej kohës kur shpërtheu në tenis dhe tërhoqi vëmendjen publike, ishin shkaku kryesor i tërheqjes së Sharapovas, që në moshën 17-vjeçare triumfoi në një Grand Slam si “Wimbledoni”.