Sport

Villarreal, ikona e qytetit të qeramikave

 

Një vozitje e shkurtër nëpër rrugët e ngushta të Villarrealit mund t’ua japë një ide mbi atë se çka ka më së shumti rëndësi në këtë qytet të vogël në lindje të Spanjës. Dallohen vetëm disa ndërtesa – fabrikat e mëdha të qeramikave që ushqejnë ekonominë lokale dhe stadiumin ikonik “La Ceramica”, që është shtëpia e ekipit të futbollit nga La Liga, Villarreal Club de Futbol.

"Nëndetësja e verdhë" e Spanjës, siç e ka nofkën ekipi për uniformën e verdhë dhe profilin e ulët, është krenaria e këtij qyteti industrial me 50 mijë banorë, që gjendet në afërsi te Valencias. Dhe është kjo skuadër e vogël e drejtuar nga një familje, e cila shpesh sfidon ekipet e mëdha si Real Madrid dhe Barcelona, pavarësisht që ka buxhet dukshëm më të vogël, dhe që ka fituar një rast për ta shfaqur futbollin spanjoll në Shtetet e Bashkuara të Amerikës.