Sport

Hokeji në ujë, sporti që po synon Lojërat Olimpike

 

Notarët që mbajnë maska dhe kanë në duar shkopinj të shkurtër e të lakuar, zhyten në fund të një pishine në Malajzi ku gjendet një top, derisa garojnë në një lojë energjike të hokejit në ujë.

E shpikur në vitet e 50-ta në Britani ku njihej me emrin “Octopush” për të ndihmuar zhytësit që të mbajnë formën e tyre gjatë muajve të dimrit, loja e hokejit në ujë ka fituar popullaritet kohët e fundit, në Evropë dhe në Azi, transmeton Koha Ditore shkrimin e AFP-së.