Sport

Maratona “Barkley”, një garë e inspiruar nga një ikje nga burgu

Maratona “Barkley”, një garë e inspiruar nga një ikje nga burgu

Nëse storiet për halucinacione, për ngjitje sa dy herë lartësia e Mount Everestit (8848 metra) dhe për ngjitje në errësirë me zhurmat e bretkosave si udhëzuese të vetme nuk janë të mjaftueshme për të dekurajuar pjesëmarrësit, atëherë dekurajuese sigurisht është letra përmes së cilës konfirmohet pjesëmarrja në maratonën “Barkley”.

Në atë letërkonfirmim pjesëmarrësve u thuhet të përgatiten për dështim dhe turpërim, të presin një periudhë të gjatë të vuajtjes së madhe dhe të shpresojnë të evitojnë ndonjë lëndim të përhershëm fizik apo psikologjik. Aty paralajmërohet se dëmi psikologjik do t'i ndjekë deri në fund të jetës, shkruan BBC, transmeton “Koha Ditore”.