Sport

“Kosova rilind përmes futbollit”

 

Lojtarët e Kombëtares së Kosovës janë kthyer në idhuj në kohën kur ky shtet po futet në një gjeneratë të re të sportit, artit dhe kulturës. Një vend me bukuri natyrore, por i dëmtuar nga lufta. Luftuan shumë gjatë për t’u njohur nga FIFA, por tani po lënë gjurmë në botën e futbollit me kualifikimin për Euro 2020 si mundësi reale.

Kështu nis përshkrimin e episodit “Kosova, një komb i rilindur” transmetuesi i njohur televiziv australian “Optus”.