Sport

Diplomacia e xhudos

Diplomacia e xhudos

Me një performancë falë së cilës u vlerësua "e paprekshme", Majlinda Kelmendi të enjten fitoi medalje të artë në turneun Grand Prix të xhudos që po mbahet në Tel-Aviv në Izraelit. Nuk është diçka e re që paraqitja e Majlindës të marrë vlerësimet më të larta. Me gjithë telashet me lëndime ajo vazhdon të fitojë për Kosovën medalje në garat e nivelit më të lartë.

Ajo dhe pjesa tjetër e ekipit të Kosovës në xhudo po vazhdojnë që përmes sukseseve të promovojnë vendin nëpër botë. Por po ashtu xhudistët elitarë përmes sukseseve të tyre po kryejnë punë edhe të diplomacisë kosovare - po bëjnë të mundur që shtetësia e Kosovës të pranohet nëpër botë, shkruan sot Koha Ditore.