Shtojca për Kulturë

“DokuFest” shpërblen filmat që shpërfaqin fuqinë për mbijetesë

DokuFest

Është një prej atyre ndërmarrjeve që kur socializmi ka marrë tatëpjetën edhe kjo kompani është lëkundur fort. Por për dallim prej shumë të tjerave, punonjësit e saj nuk kanë hequr dorë. E kanë “pushtuar” atë për ta mbajtur gjallë, gjë që nuk ka ngjarë me të tjerat në Kroaci e as në vendet përreth kur kapitalizmi ia behu në këtë anë të Evropës.

 

Historia e fabrikës së prodhimit të veglave të punës e shpërfaqur në dokumentarin “Factory to the workers”, nën regji të kroatit Sërgjan Kovaçeviq, ka triumfuar në “DokuFest”. Ka fituar çmimin kryesor, atë për dokumentarin më të mirë në kategorinë “Balkan Dox”. Rrëfimi që shpaloset bashkë me krejt atë që del në sipërfaqe i shkon fort edhe temës së sivjetme të festivalit ndërkombëtar të filmit dokumentar dhe atij të shkurtër “DokuFest”, “How to survive?”. Pyetja që Festivali ka shtruar për nëntë ditë është trajtuar me filma, punëtori, diskutime e shumë ngjarje të tjera. Ishin 109 filma nga 58 shtete që u shfaqën në 8 kategori garuese. E të shtunën mbrëma në “Kino Lumbardhi” janë ndarë çmimet e edicionit të 21-të

Është një prej atyre ndërmarrjeve që kur socializmi ka marrë tatëpjetën edhe kjo kompani është lëkundur fort. Por për dallim prej shumë të tjerave, punonjësit e saj nuk kanë hequr dorë. E kanë “pushtuar” atë për ta mbajtur gjallë, gjë që nuk ka ngjarë me të tjerat në Kroaci e as në vendet përreth kur kapitalizmi ia behu në këtë anë të Evropës.

E historia e fabrikës së prodhimit të veglave të punës e shpërfaqur në dokumentarin “Factory to the workers”, nën regji të kroatit Sërgjan Kovaçeviq, ka triumfuar në “DokuFest”. Ka fituar çmimin kryesor, atë për dokumentarin më të mirë në kategorinë “Balkan Dox”. Rrëfimi që shpaloset bashkë me krejt atë që del në sipërfaqe i shkon fort edhe temës së sivjetme të festivalit ndërkombëtar të filmit dokumentar dhe atij të shkurtër “DokuFest”, “How to survive?”. Pyetja që Festivali ka shtruar për nëntë ditë është trajtuar me filma, punëtori, diskutime e shumë ngjarje të tjera. Ishin 109 filma nga 58 shtete që u shfaqën në 8 kategori garuese. E të shtunën mbrëma në “Kino Lumbardhi” edhe janë ndarë çmimet e edicionit të 21-të.