Shtojca për Kulturë

Orkestra nga Tirana në “Lumbardh” me rrjedhën e tingujve shqip

Koncerti i Orkestrës Filarmonike të Universitetit të Arteve të Bukura të Tiranës “Ibrahim Madhi” me solistët Kastriot Tusha e Ardita Meni, është organizuar në kuadër të ditëve festive për 22-vjetorin e Çlirimit të Kosovës
 
Ky tekst është Premium por sot mund ta lexoni pa pagesë!

Duartrokitjet e publikut në “Lumbardh” janë bërë një me interpretimin. Orkestra Filarmonike e Universitetit të Arteve të Bukura të Tiranës “Ibrahim Madhi” e ka dëshmuar veten me lojën e saj, duke e mbështetur zërin e tenorit të njohur Kastriot Tusha e sopranos Ardita Meni. Kanë kumbuar këngët që flasin me një gjuhë malli e dashurie për atdheun

Tingujt e “Malësores” së Lorenc Antonit tingëllojnë si intro para veprave të kompozitorëve të njohur shqiptarë, që për bazë kanë melosin popullor. Orkestra Filarmonike e Universitetit të Arteve të Bukura të Tiranës “Ibrahim Madhi”, që përbëhet kryesisht nga emra të rinj muzikantësh, me këta tinguj bëri një njoftim me publikun. Të vendosur në skenën e improvizuar të kinemasë “Lumbardhi” në Prizren, në koncertin e së premtes mbrëma, distanca e tyre fizike me publikun pothuajse është shkrirë. Dhe kjo jo vetëm në aspektin fizik.

Duartrokitjet e tyre janë bërë një me interpretimin. Orkestra e ka dëshmuar veten me lojën e saj duke e mbështetur zërin e tenorit të njohur Kastriot Tushës e sopranos Ardita Meni. Kanë kumbuar këngët që flasin me një gjuhë malli e dashurie për atdheun.