Shtojca për Kulturë

“Welcome to Utmark” – një rrëfimtari nordike në më të mirën e saj

“Welcome to Utmark” – një rrëfimtari nordike në më të mirën e saj
May-Linda Kosumovic në rolin e Elenës dhe Rozafa Çelaj në rolin e Dritës në “Welcome to Utmark”

Seria “Welcome to Utmark” në tetë episode – ku luajnë edhe dy aktoret nga Kosova, May-Linda Kosumovic dhe Rozafa Çelaj – do të nisë të transmetohet prej sonte në rrjetin e njohur televiziv HBO për Norvegji

 

Seria “Welcome to Utmark” në tetë episode – ku luajnë edhe dy aktoret nga Kosova, May-Linda Kosumovic dhe Rozafa Çelaj – do të nisë të transmetohet prej sonte në rrjetin e njohur televiziv HBO për Norvegji

“Welcome to Utmark” nis si një uestern, vijon si tragjedi e errët komike sipas mënyrës së vëllezërve Coen, dhe mbaron si elegji për botën nordike që ngadalë po tretet nga kujtesa. Aty-këtu gjatë rrugës e humb momentumin, por kur e merr rrjedhën, “Utmark” bëhet një noir i fuqishëm nordik, i tillë çfarë nuk është parë ndër vite.

Larg në veriun norvegjez ndodhet fshati i mekur i Utmarkut. Të bërë bashkë nga kryeneçësia, pavarësisht ndonjë rrezeje të kohëpaskohshme shprese, është një anijehumbur në kohë e që nuk do të humbasë betejën.