Showbiz

Gjykata rikthen paditë për abuzim seksual kundër Michael Jacksonit

Foto: AP
 

Një gjykatë apeli në Kaliforni ka rikthyer paditë nga dy burra që pretendojnë se Michael Jackson i ka abuzuar seksualisht për vite me radhë kur ata ishin djem.

Një panel prej tre gjyqtarësh nga Gjykata e Apelit e Distriktit të 2-të të Kalifornisë zbuloi se paditë e Wade Robson dhe James Safechuck nuk duhej të ishin hedhur poshtë nga një gjykatë më e ulët dhe se burrat mund të pretendojnë në mënyrë të vlefshme se dy korporatat në pronësi të Jacksonit që u emëruan si të pandehur në rastet, kishin përgjegjësinë për t'i mbrojtur ata. Një ligj i ri në Kaliforni që zgjeroi përkohësisht fushën e rasteve të abuzimit seksual i mundësoi gjykatës së apelit t'i rikthente ato.