Showbiz

“Gone With The Wind” rikthehet në ekran me shumë përmirësime

“Gone With The Wind” rikthehet në ekran me shumë përmirësime

Filmi “Gone With The Wind” është rikthyer në ekranet e HBO Max, së bashku me një paralajmërim që thotë se “mohon tmerret e skllavërisë”. Filmi i vitit 1939, me temë para dhe pas Luftës Civile në Shtetet e Bashkuara, ishte hequr nga shërbimi i transmetimeve në fillim të muajit qershor. Pasi e hoqi, HBO Max kishte bërë të ditur se filmi shfaqte paragjykime etnike dhe racore, që ishin gabim atëherë dhe sot. Tani është kthyer “online”, i shoqëruar me dy video në të cilat sqarohet konteksti historik i filmit.

Prezantuesja televizive dhe aktorja Jacqueline Stewart e ka vërejtur se përshkrimi i njerëzve afroamerikanë ishte kundërthënës edhe në kohën e publikimit të filmit. “Producenti David O Selznick ishte në dijeni se audienca afroamerikane po shqetësohej për mënyrën sesi filmi ka trajtuar skllavërinë dhe personazhet afroamerikane”, ka thënë Stewart. “Trajtimi i filmit për këtë botë përmes syrit të nostalgjisë mohon tmerrin e skllavërisë dhe trashëgiminë e pabarazisë racore”, ka shtuar ajo. Videoja e dytë që zgjat një orë ka një panel që debaton për trashëgiminë e komplikuar të filmit “Gone With The Wind”, transmeton KOHA.