PROGRAMI FLUTURUES I FËMIJËVE

Profesione të pazakonta

 

A keni dëgjuar për disa profesione shumë interesante që ekzistojnë në botë, sikurse statujat e gjalla, maskotat dhe shijuesit e çokollatës. Këto janë profesione jo shumë të zakonshme dhe që nuk i hasim gjithmonë. Mirëpo tani do të mësojmë për secilën prej tyre.

Në hapësira të shumta janë të vendosura statuja të personazheve të ndryshme. Ato i shtojnë bukurinë vendit ku vendosen. Por a keni dëgjuar se ekzistojnë edhe statuja të gjalla? Përveç statujave që krijohen nga artistët prej materialeve të llojllojshme, ka edhe statuja të gjalla, ku njerëzit vishen dhe e ngjyrosin trupin sikurse një personazh i caktuar. E më pas qëndrojnë pa lëvizur në ndonjë rrugë apo shesh publik. Që të keni këtë profesion ju duhet të keni një durim shumë të madh dhe kontroll fizik, sepse është shumë e vështirë të qëndroni për një kohë të gjatë pa lëvizur. Ky profesion edhe pse është i vështirë, prapëseprapë sjell kënaqësi si tek audienca ashtu edhe tek personi që e praktikon atë. Nëse ju pëlqejnë sfidat, provojeni në shtëpitë tuaja dhe shikoni se sa mund të qëndroni pa lëvizur.