PROGRAMI FLUTURUES I FËMIJËVE

Si krijohen era, tornado e rrufeja?

A e dini si krijohet era?

Era besoj që e dini se është një dukuri natyrore, por nuk e di a e dini se si krijohet ajo. Era vjen si pasojë e rrugëtimit të ajrit në atmosferë. Kur ajri bëhet më i ngrohtë në një cep të globit, avullohet dhe ngrihet lart. Ajri më i ftohtë është më i rëndë dhe natyrisht që zë vendin e tij. E pikërisht këto lëvizje të ajrit krijojnë erërat.

A e dini si krijohet tornado?