Press

Meha, një nga shkencëtarët më të rinj që doktoroi sot

 

28-vjeçari Uran Meha është ligjërues në Universitetin e Lyonit dhe atë të Parisit, ligjëron matematikë. Sot, ai mbrojti tezën e doktoratës mbi “Combinatorial approaches to coherence of plactic monoids via crystals and Yamanouchi trees".

Ka përfunduar studimet bachelor në Universitetin e Prishtinës dhe u pranua për master në universitetet e Parisit, Kembrixhit, Cyrihut (ETH) dhe Bonit. Ai u përcaktua për Bonin sepse aty ndodheshin profesorët më me zë për fushën e tij të hulumtimit “Some aspects of the representation theory of limit Lie algebras". Aty ai mësoi rrjedhshëm gjuhën gjermane. Pas përfundimit me sukses të masterit, ai mori oferta doktorature nga universitetet e Bremenit dhe Lyonit. U përcaktua për këtë të fundit.