NËPËR FILM

“Ditë e kuqe”, filmi i ri i shkurtër i Besim Ugzmajlit

 

I ftuari i radhës në “Nëpër Film” ishte regjisori dhe skenaristi i njohur, Besim Ugzmajli. Në emision ai diskutoi rreth filmit të ri të shkurtër, “Ditë e kuqe”, premierën e tij në Festivalin ndërkombëtar të filmit në Tiranë dhe projektet e ardhshme kinematografike.

“Ky ka qenë 19-vjetori i festivalit dhe këto vjetët e fundit konsiderohet ngjarje kualifikuese për ‘Oscar’ dhe normalisht që si festival ka marrë një dimension shumë më të madh dhe më serioz. Ne me premierë kaluam shumë mirë, do të thotë komentet dhe përshtypjet e njerëzve ishin shumë të mira. sigurisht se në raste të këtilla më shumë merr komente të mira, kritikat njerëzit hezitojnë t’i thonë gjë që konsideroj se është gabim. konsideroj se njerëzit duhet të jenë sa më të hapur t’i shprehim mendimet e tyre të sinqerta, por ne kryesisht morëm vetëm komente pozitive rreth filmit tonë”.