NËPËR FILM

“Exil”, rrëfimi nga Kosova, triumfoi në festivalin e Sarajevës

Filmi i regjisorit kosovar, Visar Morina, rrugëtimin e filloi me premierën botërore në festivalin e filmit “Sundance”, për të vazhduar tutje me një prej ngjarjeve më të mëdha kinematografike evropiane, që është “Berlinalja”.

Nga momenti i parë u kuptua se “Exil” është një projekt i veçantë dhe regjisori ka bërë një punë të mrekullueshme për ta sjellë në jetë tregimin e kryepersonazhit, Xhaferi, një emigrant kosovar nëpërmjet të cilit zbërthehet beteja për identitet.