Metro

“Trafiku Urban” ofron udhëtim falas për gratë që duan të bëjnë mamografinë

 

Në prag të muajit të ndërgjegjësimit për zbulim të hershëm të kancerit të gjirit, të hënën në Prishtinë ka filluar qarkullimi i autobusit rozë. Gratë do të kenë mundësinë që përveç mamografisë falas në tri Qendra te Mjekësisë Familjare, të kenë edhe udhëtim falas nga “Trafiku Urban” gjatë gjithë muajit tetor. Të dhënat nga Klinika e Onkologjisë thonë se këtë vit është rritur për 10% numri i të prekurve nga kanceri i gjirit

Ngjyra e verdhë në këtë autobus të linjës 4 të “Trafikut Urban” nuk do të shihet deri në fund të muajit tetor. Ai është ngjyrosur rozë dhe do t’u shërbejë grave që duan të bëjnë mamografinë për udhëtim falas.

Edhe mamografia ofrohet falas në Qendrën Kryesore të Mjekësisë Familjare në Prishtinë, si dhe në dy qendrat e tjera, në “Dardani” dhe “Veternik”.