1 perditesime
20:50

Xhaferi: Punimet në Rrugën A pritet të nisin vitin e ardhshëm

Drejtori për investime kapitale në Komunën e Prishtinës, Krenar Xhaferi, ka thënë se punimet në “Rrugën A” në Prishtinë pritet të nisin nga viti i ardhshëm.

“Rruga A është në fazën e vlerësimit të dokumentacionit të kompanive. Tash hyn në fazën e vlerësimit financiar. Për vitin 2023 kemi ndarëa mjete shpronësimi, të mos kemi stres në zhvillimin e projektit. Mund të kesh ndonjë banor me të cilin mund të mos merresh vesh, por ta kemi pjesën financiare për shpronësim. Na mundëson zhvillimin e këtij projekti. Besoj se do të fillojmë nga viti i ardhshëm. Rruga A sivjet ka pasur probleme se ka shkuar në OSHP në shtator. Një muaj e gjysmë ka kaluar në OSHP, për këtë arsye është vonuar. Përndryshe sivjet kishin filluar punimet”, tha Xhaferi për emisionin “038” në KTV.

Ai ka thënë se 1.5 kilometra të Rrugës A janë tenderuar, dhe 1 kilometër pritet të tenderojnë vitin tjetër.

20:31

Xhaferi: Punimet te tuneli “Agim Ramadani” pritet të nisin në vitin 2024

Drejtori për investime kapitale në Komunën e Prishtinës, Krenar Xhaferi, ka thënë se në vitin 2024 pritet të nisin punimet në tunelin në rrugën “Agim Ramadani” në kryeqytet.

Ai ka thënë se pritet të kompletohet projekti, pasi siç ka qenë i planifikuar nuk ka mundur të pranohet.

“Tuneli ‘Agim Ramadani’, projekti duhet të përmbyllet mirë. Sivjet ka qenë i planifikuar të punohet. Siç ka qenë i planifikuar nuk ka mundur të punohet. E kemi ndalur si procedurë. Duhet të kompletohet projekti për të vazhduar tutje. Në momentin që përmbyllet, i kemi disa mjete për vitin 2023, por vitin 2024 e shoh fillimin e punimeve për tunelin ‘Agim Ramadani’”, ka thënë Xhaferi në emisionin “038” në KTV.

Ai ka thënë se po ashtu në fshatra në komunën e Prishtinës po mendojnë për projekte madhore, të trajtohen rrugët me zhavorr.

Ndërkohë në lagjet “Arbëria 1” dhe “Arbëria 2” ka thënë se një herë nuk do të ketë investime, pasi atje është planifikuar donacion për trajtim të nxemjes qendrore.

“Është planifikuar, një donacion për trajtimin e nxemjes qendrore, që duhet të hyjë në objekte të shtëpive e po ashtu te ‘Tophanja’. Në këtë katërvjeçar, donacioni nëpërmjet paneleve solare. Do të na pengojë kështu investimin në ‘Arbëria 1’ dhe ‘Arbëria 2’”, ka thënë Xhaferi.