Metro

Ujësjellësi dhe Komuna fajësojnë njëra-tjetrën për mungesë të ujit në disa lagje të Prishtinës

Foto: Koha
 

Zgjerimi i kryeqytetit me lagje të reja dhe mbushja e rezervuarëve të mëdhenj janë dy nga arsyet kryesore që, sipas kompanisë rajonale të ujësjellësit “Prishtina”, po shkaktojnë mungesë të ujit në zona të veçanta në kryeqytet.

Sokol Xhafa, ushtrues detyre i kryeshefit ekzekutiv të KUR “Prishtina”, në një deklaratë për KOHËN ka thënë se ekziston një hendek në komunikim mes Komunës dhe KRU-së. Sipas tij, Komuna nuk po e pyet KRU-në për kapacitetet e ujit, kur i planifikon lagjet e reja. Prandaj, siç ka thënë ai, ky moskoordinim në mes të dyja organeve po çon në problemet e furnizimit me ujë.