4 perditesime
23:58

Qendra e Prishtinës e mbyll të dielën me mungesë të ujit

Ndonëse K.R.U. “Prishtina” kishte paralajmëruar se në orën 23:00 do të rregullohet problemi dhe banorëve të Qendrës së Prishtinës do t’u kthehet furnizimi me ujë, një gjë e tillë nuk ka ndodhur.

Në mesnatë, qendra e kryeqytetit vazhdon të ballafaqohet me mungesën e ujit.

Kësisoj ka ngjarë gjatë gjithë ditës, që kur ndodhi shpërthimi i një gypi afër ndërtesës së Bankës Qendrore.

21:02

Punimet për rikthimin e furnizimit me ujë në Qendër të Prishtinës vazhdojnë deri në orën 23

Zëdhënësja e KRU “Prishtina”, Arjeta Mjeku, ka njoftuar se sanimi i defektit të gypit të ujit në rrugën “Luan Haradinaj” mund të zgjasë deri në orën 23 të dielën.

Ajo ka thënë se fillimisht ishte pritur që sanimi të kryhej në orën 18:00, por sipas informacioneve nga ekipi kujdestar sanimi mund të zgjasë deri në orën 23.

Mjeku ka bërë të ditur se defektet e tilla ndodhin papritur dhe sanimi në raste të tilla është më i vështirë për shkak të pozicionit të tubit dhe diametrit.

Pëlcitja e tij ka shkaktuar ndërprerjen e furnizimit me ujë në qendër të kryeqytetit.

“Me sinqeritetin më të madh kërkojmë mirëkuptim nga konsumatorët, sepse puna aty ka filluar në orën 06:00 e që realisht po punohet pa ndërprerë ende”, ka thënë ajo.

13:06

Vazhdojnë punimet për rikthimin e furnizimit me ujë të zonës Qendër

Në vendin ku ka shpërthyer gypi i ujësjellësit, në rrugën “Luan Haradinaj”, po vazhdojnë punimet për sanimin e gjendjes në mënyrë që të sigurohet furnizimi i rregullt me ujë i banorëve të kësaj pjesë të Prishtinës.

Në vendin ku pëlciti gypi janë ekipet e KRU “Prishtina” dhe ata po bëjnë përpjekje që sa më shpejt t’i evitojnë pasojat.

10:13

Sanimi i gypit pritet të zgjasë tërë ditën, banorët e zonës Qendër mbesin pa ujë

Zëdhënësja e KRU “Prishtina”, Arjeta Mjeku, e ka konfirmuar për Koha.net se arsyeja e ndaljes së ujit është shpërthimi i gypit në rrugën “Luan Haradinaj” (mu tek stacioni i autobusit, përballë Pallatit të Rinisë).

Sipas saj, sanimi i këtij defekti do të zgjas tërë ditën, ku si pasojë do të mbeten pa ujë zona Qendër dhe pjesa përreth saj.

Ajo tutje ka kërkuar mirëkuptimin e banorëve pasi që thotë se shpërthimi i gypit ka ndodhur pa pritur.

"Sot në orët e hershme të mëngjesit ka ndodhur një pëlcitje e gypit të ujit me diameter 300 mm në rrugën 'Luan Haradinaj'. Rrjedhja e ujit është e madhe. Ekipet e mirëmbajtjes së rrjetit të ujësjellësit tashmë janë në vendin e ngjarjes për të sanuar defektin dhe sipas informacioneve të para, sanimi i këtij defekti do të zgjasë gjatë tërë ditës. Pa ujë të pijshëm do të mbetet zona e Qendër, komplet pjesa përreth dhe në këtë rast ne kërkojmë mirëkuptim sepse është një pëlcitje e gypit që ka ndodhur pa pritur", ka thënë ajo.

09:20

Shpërthen gypi i ujësjellësit, qendra e Prishtinës pa ujë

Në Prishtinë serish ka shpërthyer një gyp i ujësjellësit.

Pëlcitja e tij ka shkaktuar ndërprerjen e furnizimit me ujë në qendër të kryeqytetit.

Lajmin për mungesë të ujit për Koha.net, e kanë konfirmuar banorë të dy lagjeve.

Sipas tyre pa ujë kanë mbetur banorët e lagjes “Rexhep Luci” dhe ata të sheshit “Nëna Terezë”.

Koha.net ka provuar të kontaktojë me përgjegjësit e Kompanisë Rajonale të Ujësjellësit “Prishtina” por përgjegjësit kanë qenë të paqasshëm.