Metro

Punëtorët teknikë ndihen të mashtruar nga kryetari Ahmeti

Punëtorët teknikë ndihen të mashtruar nga kryetari Ahmeti

Disa dhjetëra punëtorë teknikë të shkollave të Prishtinës dhe punëtorët e sigurimit të qendrave mjekësore familjare të Prishtinës, të përkrahur edhe nga Sindikata e Pavarur e Sektorit Privat, kanë protestuar të mërkurën para objektit të Komunës, duke thënë se po ndihen të mashtruar nga kryetari Shpend Ahmeti, sepse u kishte premtuar për realizmin e kërkesave të tyre, dhe kjo nuk po ndodh.

Dy kërkesat bazike të tyre janë: rritja e pagës prej 4 për qind që nga janari i vitit të kaluar, si dhe rikthimi i kësaj kategorie të punëtorëve nën menaxhimin e Komunës, pasi që privatizimi i shërbimeve të tyre para disa vjetësh është bërë pa mbështetje ligjore, shkruan sot Koha Ditore.