Metro

Ahmeti paralajmëron padi ndaj VV-së për akuzat që po ia bëjnë për tenderin e qumështit

Ahmeti paralajmëron padi ndaj VV-së për akuzat që po ia bëjnë për tenderin e qumështit
Foto: Koha

Sot, Qendra e Lëvizjes Vetëvendosje në Prishtinë mbajti konferencë për media në lidhje me, siç thonë ata, keqpërdorimet në tenderin për qumështin në Komunën e Prishtinës. Deputetja Fitore Pacolli tha se qëllimi i këtij projekti si i shumë projekteve e punëve të tjera ishte edhe luftimi i pabarazisë duke filluar që nga shkollat fillore.

“Kur filloi ky projekt ne kishim 200 000 € në dispozicion dhe kërkuam nga kompanitë që të ofertojnë. Deri në vitin 2018 qumështi në shkollat fillore u pagua me 200 000 €. Por në vitin 2018 ndryshoi gjithçka. Komuna nuk paguan si më parë, pra 200 000 €, por 733 698 €. Si u bë kjo? Si arriti Komuna ta parashikoj, vlerën e tenderit për sasinë dhe cilësinë e njëjtë të qumështit në vitin 2018 që doli 300% më e shtrenjtë sesa atë që kishte parashikuar në vitin 2017? Ku është bazuar zyra e Kryetarit? A ka pasur zyra e Kryetarit ndonjë dokument zyrtar ku sqarohet se për shkaqe të ndryshme çmimi i qumështit në treg është shumëfishuar? Deri më tani Kryetari i Komunës nuk ka dhënë asnjë sqarim se në çfarë baze ka vendosur vlerën e parashikuar në tender”, tha Pacolli.