Lokalet 2021

Kronika Zgjedhore/ Ismaili prezanton projektin për qendrën digjitale “Tulla HUB”

 

Kandidati i PDK-së për kryetar të Prishtinës, Uran Ismaili, ka premtuar projektin e Qendrës Digjitale të cilën e ka quajtur “Tulla Hub”, e për të cilën ka thënë se do të përfundojë në vitin 2024. E, Ramiz Lladrovci në Drenas ka kërkuar edhe një mandat tjetër në krye të Komunës, derisa Bedri Hamza në Mitrovicë ka prezantuar projektin për Qendrën Zejtare në qytet

Prishtinë, 4 tetor - Kandidati për kryetar të Prishtinës nga PDK-ja, Uran Ismaili, ka prezantuar projektin për ndërtimin e Qendrës Digjitale të cilën e ka quajtur “Tulla HUB”. Ismaili ka thënë se ideja e tij është që ta shndërrojë këtë lokacion në hapësirë pune e kreativiteti. I pyetur për koston e këtij projekti, ai nuk ka dhënë ndonjë shifër, por vetëm ka thënë se kostoja nuk është e lartë.

“Përveç objektit të administratës, objektit sportiv e kulturor ‘Tulla HUB’ do të ketë edhe një shteg për vrapim dhe biçikleta në gjatësi prej 700 metrash. Do të ketë edhe garazhe, vend për çlodhje, hapësira për ulje dhe kopsht botanik. Do të ketë teatrin e hapur, skate-parkun, restorante dhe taverna, si dhe për sportistët do të ketë edhe fusha basketi e tenisi. Arkitektura e tij do të jetë e dizajnuar për të ardhmen, por me konsideratë për të kaluarën. Do të ketë edhe një muze me artefakte të tymtarëve si simbole historike”, ka thënë Ismaili.