Lifestyle

7 ushqimet që përmbajnë më shumë proteinë se sa një vezë

Descriptive Text

Përderisa një vezë përmban 6.3 gramë proteinë ka shumë ushqime të tjera që janë të pasura me proteina.

Karkalecat e detit janë të parët që renditen si burim i mirë i proteinave, raporton EatingWell.
85 gramë karkaleca të detit përmbajnë 20 gramë proteinë.

Peshqit janë po ashtu janë të mbushur me proteinë.
Një peshk i vogël salmon i konservuar përmban afërsisht 18 gramë proteinë. Përveç proteinës peshqit janë të pasur me acidin e shëndetshëm yndyror omega3 dhe janë burim i mirë i kalciumit dhe vitaminës D.

Gjiza është ushqimi tjetër që përmban proteinë. Çdo gjysmë gote me gjizë përmban 12 gramë proteinë.

Buranitë janë ushqimi i radhës që përmban proteinë dhe fibra.
Gjysmë gote burania përmban 9 gramë proteinë.

Bademet konsiderohen shumë të mira për shëndetin dhe janë po ashtu një burim i mirë i proteinës.
35 bademe përmbajnë 9 gramë proteinë. Këto arrore janë të pasura edhe me vitaminë E si dhe kalcium.

Qumështi i fermentuar, që njihet si kefir, është një pije shija e të cilës i ngjan asaj të jogurtit, i cili është gjithashtu burim i mirë i proteinës.
Një gotë kefir përmban 9 gramë proteinë. Kefiri është burim i mirë edhe i kalciumit, fosforit e vitaminës D.

Ushqimi tjetër që përmban proteinë është kosi i kulluar.
170 gramë kos i kulluar përmban 15 gramë proteinë, dhe përmban gjithashtu edhe kalcium e probiotik.