Lifestyle

Ecja ul rrezikun nga diabeti

Foto ilustrim
 

Studiuesit kanë shqyrtuar 10 studime të mëparshme të kryera midis viteve 1999 dhe 2022, të cilat vlerësuan lidhjet midis shpejtësisë së ecjes dhe zhvillimin e diabetit të tipit 2 te të rriturit në Shtetet e Bashkuara, Britani dhe Japoni, raporton CNN.

Pasi u shqyrtuan të dhënat për 10 vjet, konstatuan se ecja mbron nga diabeti i tipit 2. Ecja me shpejtësi më të madhe ka zvogëluar rrezikun për 39% krahasuar me ecjen me shpejtësi të vogël e mesatare, që zvogëloi rrezikun me 15%.