Lifestyle

Mëngjesi i jetëgjatësisë

 

Vegan plus peshk është thelbi i dietës për të cilën profesori dhe drejtori i institutit për hulumtime mbi jetëgjatësinë në Universitetin e Karolinës Jugore, Valter Longo, thotë se është dieta e jetëgjatësisë.

Dieta e jetëgjatësisë është e pasur me bishtajore, drithëra të plota, arra dhe fara dhe relativisht e ulët në proteina. Parimet e dietës bazohen në vetë kërkimet e Longos mbi popullsitë anembanë botës, veçanërisht që kanë jetë të gjatë, shkruan "BusinessInsider".