Lifestyle

Melanoma, 10 mite dhe të vërteta për kancerin e lëkurës

 

Kanceri i lëkurës mund ta prekë këdo, pavarësisht nga ngjyra e lëkurës apo mosha. Edhe pse ekspozimi në rrezet ultravioletë (UV) të diellit dhe makineritë për nxirje artificiale janë shkaku më i zakonshëm, historia familjare dhe faktorë të tjerë mund të rrisin gjithashtu mundësitë për shfaqjen e kancerit të lëkurës.

Në këtë artikull paraqiten 10 nga mitet më të zakonshme për kancerin e lëkurës dhe të vërtetat që fshihen pas tyre.