Lifestyle

Grupet e gjakut dhe lidhja e tyre me sëmundje të caktuara

Foto ilustrim
 

Për vite me radhë shkencëtarët kanë qenë skeptikë ndaj idesë se grupi i gjakut mund të ndikojë fort në predispozitën e sëmundjeve të caktuara. Megjithatë, shumë studime të kohëve të fundit kanë treguar se grupi i gjakut bën njerëzit më të predispozuar ndaj një sëmundjeje të caktuar.

Për më tepër, është pikërisht grupi i gjakut që mund të luajë rol mbrojtës ndaj tyre.