Lifestyle

Lidhja mes ankthit dhe tensionit të lartë, kujdesi që duhet treguar

Foto ilustrim
 

Ankthi nuk shkakton hipertension afatgjatë, megjithatë episodet e shpeshta të ankthit mund të shkaktojnë rritje të përkohshme por dramatike të tensionit të gjakut.

Këtë e thonë disa studime, sipas të cilave, shpeshtësia e episodeve të ankthit, sidomos kur bëhet fjalë për çdo ditë, mund të dëmtojë enët e gjakut, zemrën, veshkat, njësoj si hipertensioni kronik.