Lifestyle

Pse zgjohesh me dhimbje koke

Të zgjohesh me dhimbje koke është një tmerr.

Në ditë të tilla filloni me ilaçe dhe shpresoni e luteni për shërim.

Por, kokëdhimbja mund të nxitet nga shumë arsye, dhe nganjëherë nuk mund të kalojë as me paracetamol, shkroi TheSun.

Kokëdhimbjet mund të shfaqen nëse jeni të dehidratuar, që mund të vijë si rezultat i konsumit të alkoolit, ose qëndrimit gjatë në diell.

Kokëdhimbjet e mëngjesit janë të zakonshme.

Sipas ekseprtëve shëndetësorë, nga shkaqet kryesore janë gripi ose stresi.

Shumë herë nuk është diçka për tu shqetësuar, por dhimbja konstante në shumicën e mëngjese mund të jetë indikator për një problem më të madh.

Ekspertët thonë se janë rreth 300 lloje të ndryshme të kokëdhimbjeve.

Kokëdhimbja e mëngjesit zakonisht fillon mes orën 4 dhe 9 të mëngjesit. Ajo mundet edhe ta prishë gjumin kohë pas kohe.

Në rastet më të rënda, kokëdhimbja është shenjë e tumorit në tru.