Lifestyle

Mënyra e duhur për të qëndruar të hidratuar

 

Duke përbërë 60 për qind të peshës së trupit tuaj, uji është me të vërtetë eliksiri i jetës. Njerëzit mund të mbijetojnë pa ushqim për javë të tëra, por nuk mund të qëndrojnë më shumë se disa ditë pa ujë. Prandaj, ekspertët shëndetësorë ju këshillojnë të pini një sasi të caktuar uji çdo ditë. A e keni pyetur ndonjëherë veten pse? Kush e vendos këtë sasi? Në çfarë bazohet kjo? Dhe si ju ndihmon në të vërtetë?

Është e kuptueshme që pirja e ujit çdo ditë është thelbësore për shumë arsye, si rregullimi i temperaturës së trupit, lubrifikimi i kyçeve, dërgimi i lëndëve ushqyese në qeliza, eliminimi i toksinave nga trupi dhe të tjerë, raporton portali “The Health”. Këto aktivitete nga ana tjetër vendosin cilësinë e shëndetit tonë të përgjithshëm.