Lifestyle

Vala e të nxehtit po shkrin me shpejtësi akullnajat zvicerane

 

Një rrjedhje pluhuri nga Sahara mbuloi shumë pjesë të Evropës në pranverë duke bërë që bora të thithte më shumë nxehtësinë diellore. Një rritje e temperaturave të verës në të gjithë Evropën e intensifikoi më tej shkrirjen e akullnajave

Akullnajat e Zvicrës po shkrihen si kurrë më parë, ka zbuluar një studim akademik, me vëllimin e tyre të akullit që ra me 6% këtë vit, mes shqetësimeve në rritje për ngrohjen globale dhe një valë të nxehtë të verës që e ka përfshirë Evropën.

Akademia Zvicerane e Shkencave ka raportuar se tkurrja e akullit në akullnajat e vendit arriti në krye të një tërheqjeje rekorde të mëparshme gati një brez më parë.