Lifestyle

Studiuesit e gjejnë zgjidhjen e krizës ushqimore në alkool

bime te thata
Foto: CNN
 

Shumë njerëz në hemisferën veriore e kanë kaluar verën duke kërkuar një pije alkoolike në fund të ditës për të hequr të nxehtin përvëlues dhe të thatë. Rezulton se një e tillë mund të jetë pikërisht ajo që u nevojitet edhe bimëve, shkroi CNN.

Një studim i botuar në revistën “Plant and Cell Physiology” sugjeron se etanoli - ose alkooli - mund t’i ndihmojë bimët të mbijetojnë në kohë thatësire, madje edhe për dy javë pa ujë.