Lifestyle

OBSH-ja planifikon ta riemërtojë linë e majmunëve për ta shmangur stigmatizimin

 

Organizata Botërore e Shëndetësisë thotë se po zhvillon një forum të hapur për të riemërtuar “linë e majmunëve” pasi disa kritikë kanë ngrehur shqetësimin se emri mund të jetë nënçmues ose të ketë konotacione raciste.

Në një deklaratë të premten, Agjencia shëndetësore e Kombeve të Bashkuara ka riemërtuar dy familje të virusit, duke përdorur numra romakë në vend të zonave gjeografike, për të shmangur stigmatizimin. Versioni i sëmundjes i njohur më parë si “Pellgu i Kongos”, tani njihet si “Clade one” ose I dhe Clade i Afrikës Perëndimore do të njihet si “Clade two ose II”, shkruan NBC News të dielën.