Lifestyle

Hani mollë me gjalpë kikiriku për ruajtjen e niveleve të glukozës

 

Nuk është sekret se kontrolli i niveleve të sheqerit në gjak është i rëndësishëm, veçanërisht për ata që janë prediabetikë ose që menaxhojnë një diagnozë të diabetit. Nivelet e paqëndrueshme të sheqerit në gjak me kalimin e kohës madje janë lidhur me sëmundjet e zemrës, humbjen e shikimit dhe sëmundjet e veshkave. Duke pasur parasysh se ushqimi ndikon drejtpërdrejt në sheqerin në gjak, zgjedhja e asaj që duhet ta hani mund të duket e frikshme.

Sidoqoftë, ekspertët shëndetësorë rekomandojnë të hani ushqime të lehta për nivele të qëndrueshme të sheqerit në gjak, veçanërisht ushqimet që kanë një ekuilibër të shëndetshëm të makronutrientëve, raporton portali “Eat This, Not That”.