Lifestyle

Vlerat e dobishme të mjaltit të tërfilit

 

Mjalti i tërfilit është një nga produktet më të shëndetshme për njeriun. Pasi bletët ushqehen vetëm me nektarin e ëmbël të kësaj bime, ato prodhojnë një mjaltë shumë të shëndetshëm. Në një lugë me mjaltë tërfili gjenden 64 kalori. Ky mjaltë përmban proteina në sasi të kufizuara, kalium, hekur dhe vitaminë B. Ai përmban gjithashtu edhe antioksidantë që luftojnë radikalet e lira dhe disa sëmundje.

Vendi ynë ofron kushte klimatike ideale dhe një shumëllojshmëri lulesh dhe si rezultat i kësaj edhe shumë lloje të mjaltit. Ju prezantojmë me të veçantat e mjaltit të tërfilit si një nga më të vjetrit në Mesdhe dhe Ballkan.