Lifestyle

Ekspozimi ndaj dritës gjatë gjumit, çon në probleme serioze shëndetësore

 

Edhe një dritë e zbehtë mund ta prishë gjumin, duke rritur rrezikun e problemeve serioze shëndetësore tek të moshuarit, zbuloi një studim i ri.

“Ekspozimi ndaj çdo sasie drite gjatë periudhës së gjumit ishte i lidhur me përhapje më të lartë të diabetit, obezitetit dhe hipertensionit si te meshkujt ashtu edhe te femrat e moshuara”, Phyllis Zee, mjeke në Universitetin Northwestern të Mjekësisë në Chicago tha për CNN.