Lifestyle

Ngrohja globale po shkurton gjumin e të gjithë njerëzve

Ngrohja globale po shkurton gjumin e të gjithë njerëzve
 

Temperaturat në rritje të ndikuara nga kriza klimatike po reduktojnë orët e gjumit për njerëzit përreth botës, sipas një studimi, raportoi The Guardian të shtunën.

Gjumi i mirë është kritik për shëndet dhe mirëqenie. Por, ngrohja globale po rrit temperaturat gjatë natës, edhe më shpejt se ditës, duke e bërë të vështirë fjetjen. Analiza tregoi se një person mesatar në botë tashmë po humb 44 orë gjumë në vit, duke çuar në 11 natë dhe më pak se shtatë orë gjumë – standardi për gjumë të mjaftueshëm.