Lifestyle

Ligji i ri i Alabamës, kërcënim për mjekët

 

Ligji i ri shtetëror që hyri në fuqi të dielën, e bën krim të dënueshëm deri në 10 vjet burgim për mjekët që përshkruajnë bllokues të pubertetit dhe hormone për personat trans nën moshën 19-vjeçare. Gjykata nuk ka vendosur ende për ndonjë kërkesë që e bllokon shtetin nga zbatimi i këtij ligji. Masa është pjesë e një vale legjislacioni në shtetet e kontrolluara nga republikanët, të fokusuar tek të rinjtë LGBTQ

Dr. Hussein Abdul- Latif e kaloi javën e fundit duke shtypur receta mjekësore për pacientët e tij të rinj transgjinorë, duke u përpjekur të sigurohej që ata të kishin qasje në mjekimet e tyre për disa muaj përpara se Alabama ta bënte vepër të paligjshme përshkrimin e recetave për ta.

Ai, po ashtu, iu përgjigj pyetjeve të pacientëve e prindërve në ankth për këtë: Çfarë do të ndodhë me mua nëse papritmas më duhet të ndaloj marrjen e testosteronit? A duhet të dalim jashtë shtetit për kujdes?