Lifestyle

Beteja e radhës për abort fokusohet te pilulat

 

U deshën dy udhëtime në linjat shtetërore, rrugëtim nëpër rrugët e akullta e një sërë ligjesh shtetërore, që gruaja 32-vjeçare nga Dakota e Jugut të merrte pilula aborti vitin e kaluar.

Mirëpo, kërkuesit e abortit si ajo, udhëtime të tilla, së bashku me pilulat e dërguara me postë, do të kenë rëndësi në rast se Gjykata e Lartë ndjek draft-opinionin e saj që do të rrëzonte vendimin historik Roe kundër Wade dhe do të lejonte që shtetet individuale ta ndalonin procedurën. Gruaja, e cila foli në kushte anonimiteti, ngaqë ishte e shqetësuar për sigurinë e familjes së saj, ka treguar se pilulat e abortit e lejuan atë t’i jepte fund një shtatzënie të papritur e me rrezik të lartë, si dhe të qëndronte e përkushtuar ndaj dy fëmijëve të saj.