Lifestyle

Studimi për COVID-19 nxjerr rezultate premtuese për pacientët më të rrezikuar

 

Doktorët kanë arritur të zbulojnë “antitrupa dallues” që mund të ndihmojnë në identifikimin e pacientëve me rrezik më të madh për të zhvilluar COVID-19 më të gjatë, një situatë në të cilën simptomat e dëmshme të sëmundjes mund të zgjasin për disa muaj.

Hulumtuesit në spitalin e Zuerichut kanë analizuar mostrat e gjakut nga pacientët me COVID dhe kanë gjetur se niveli i ulët i antitrupave të caktuar ishte më i zakonshëm tek ata që kishin më gjatë virusin se te pacientët që ishin shëruar më shpejt e më lehtë.